Články

Letná sezóna vo Vysokých Tatrách po novom

starý smokovec (17.jún 2013) – Vysoké Tatry vstúpili uplynulý víkend do novej letnej sezóny. Bolo pri tom viac ako 7 000 návštevníkov. Po novom už nie je synonymom spustenia sezóny len sprístupnenie horských dolín, ale trojdňový juniáles priamo pod tatranskými štítmi. Od 14.6 do 16.6. bol pripravený program plný zábavy, hudby, spevu a športu, ktorý začal v piatok otvorením člnkovacej sezóny na Štrbskom plese a v nedeľu vrcholil zábavným horským behom pracovníkov cestovného ruchu v Tatrách a koncertmi.

Uplynulý piatok a víkend vstúpili naše veľhory do novej letnej turistickej sezóny. Opäť sa po „zimnom spánku“ sprístupnili tatranské doliny. Prebudenie to však bolo o niečo zábavnejšie ako v minulých rokoch. Atraktívny trojdňový program zaujal až 7 000 návštevníkov, najviac ich prišlo v sobotu a v nedeľu.

„Po prvý krát sme zvolili viacdenný koncept otvorenia letnej sezóny. Dbali sme na pestrosť a držali sme sa trendov, ktorým je aj správne namiešaný „otvárací kokteil“ zábavy, hudby, spevu a športu, navyše prístupný pre každého úplne zdarma. Sme radi, že návštevníkom Tatranský juniáles 2013 zachutil,“ povedala Lenka Maťašovská výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

 

Jedna z najzaujímavejších a najvyhľadávanejších atrakcií na Štrbskom Plese je člnkovanie na hladine Štrbského plesa. V piatok 14.6. zapádloval špeciálnym veslom olympijský víťaz Michal Martikán a týmto aktom symbolicky otvoril hladinu jazera pre člnkovaniachtivých návštevníkov Tatier. Michal Martikán v tento deň navyše dostal prísľub od starostu Obce Štrba Michala Sýkoru, že získa ako jediný športovec špeciálne povolenie, aby mohol na hladine plesa trénovať.

Sobota sa v Starom Smokovci niesla najmä na vlnách hudby, spevu a tanca. Hviezdami tohto dňa boli najmä sympatickí speváci z LA GIOIA.

V posledný otvárací deň Tatranci vsadili na osvedčený koncept. K Tatrám šport patrí a tak druhý ročník zábavného horského behu „rupicapra“ zaznamenal veľký záujem u bežcov aj u divákov. Záhadný názov „rupicapra“ všetci pochopili a tak bežali po zábavnej horskej dráhe ako kamzíci (rupicapra je po latinský kamzík) pričom nezabudli aj na vtipné kostýmy. Zvyšok dňa bežali v Tatranskej Lomnici rôzne koncerty kapiel a interpretov.

Tri hlavné turistické lokality v našich veľhorách, tri dni plné programu aj to bol Tatranský juniáles 2013. Lákavý, plný športu a zábavy. Tatrancom prialo aj počasie a na sezónu sa zodpovedne pripravili, takže veria, že rovnako ako úspešne do sezóny vstúpili, ju budú na jeseň aj bilancovať.