Články

Svište pod olympijskými kruhmi

ŠTRBSKÉ PLESO (2.september 2013) – Na záver letných prázdnin deti na Štrbskom Plese športovali vďaka tretiemu ročníku podujatia Svište na Plese. Detská olympiáda prilákala pod tatranské štíty viac ako 6 000 návštevníkov a do súťaží sa zapojilo vyše 900 detí. Malé svište si vyšportovali skipasy na zimnú sezónu a strávili s rodičmi a s rovesníkmi skvelý čas na horách.

Prázdniny síce skončili, ale Tatranci ešte nebilancujú. Jesenné obdobie býva skvelým časom na turistiku s najkrajšími výhľadmi v roku. Posledné prázdninové podujatie, ktoré bolo na Štrbskom Plese uplynulý víkend tak dalo skvelú bodku za horúcim a úspešným letom.

Vďaka štrbskej olympiáde sa naše Tatry na chvíľu zmenili na Zakopané. Nie preto, žeby sa po Štrbskom Plese hovorilo po poľsky, ale preto, že doslova praskalo vo švíkoch, tak ako sme na to zvyknutí u našich severných susedov. Viac ako 6 000  návštevníkov sa bavilo a športovalo počas celého víkendu.


„V zdravom tele, zdraví duch a na Štrbskom Plese ešte aj bonus, krištáľovo čistý vzduch. Nejako takto to bolo u nás počas podujatia Svište na Plese. Deti si u nás v olympijskom duchu zašportovali a tiež sme im otestovali svištie zmysly - sviští zrak, čuch, ale aj sluch. Malí bežci si vyšportovali tiež skipasy na zimu, takže sa teším, že sa s nimi už o pár mesiacov uvidíme na nových zjazdovkách, či v novom detskom areáli,“ povedal Michal Sýkora, starosta obce Štrba.

Najfotografovanejším sa stal jednoznačne maxi svišť. Organizátori si preto jeho účasť objednali aj o rok...

 

Zdroj: OOCR Región Vysoké Tatry